Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Els articles fràgils es defineixen com aquells productes que poden tenir un alt valor i que es poden fer malbé fàcilment durant el transport. Però si teniu articles fràgils que heu d’enviar, ja sigui per negocis o per raons personals, assegureu-vos d’obtenir l’embalatge correcte. Si es pregunta per què estem posant tant èmfasi a l’embalatge d’articles fràgils i com ho ha de fer, aquesta publicació de bloc és per a vostè.

La importància de l’embalatge a la logística

Tant se val si s’està mudant de casa o si està enviant articles fràgils als seus clients com a part de les seves operacions comercials. La importància de l’embalatge a la logística no pot ser subestimada. Per què és aquest el cas? Bé, hi ha diverses raons.

En l’aspecte personal, ha gastat diners en els seus objectes de valor o potser són relíquies importants de membres de la família. Per tant, no sols tenen un valor sentimental, sinó també un valor monetari.

A la banda comercial, té dues raons principals per garantir l’embalatge adequat dels seus articles fràgils. La primera és que cap client vol rebre un gerro trencat o un altre article fràgil desempaquetat. La segona raó és que no desitja que les seves mercaderies valuoses es facin malbé i que això comporti pèrdues per al seu negoci.

Amb això al cap, també és important considerar quin és el millor material d’embalatge per a l’enviament.

Quin és el millor material d’embalatge per enviar?

Encara que no hi ha un sol millor material d’embalatge per a l’enviament, i hi ha diverses opcions entre les que podeu triar, hi ha algunes pautes importants que cobrirem a continuació sobre com empacar els seus articles fràgils. Però primer, fem una ullada a quins són els principals tipus de materials d’embalatge i quins són els seus pros i contres.

 1. Paper d’embalatge

El paper d’embalatge és ideal per a articles fràgils perquè és gruixut i pot embolicar molt bé les formes més estranyes. A més, és biodegradable, per això és un material d’embalatge molt utilitzat per experts i principiants. Val la pena considerar que algunes persones usen diaris en lloc de paper d’embalatge, però això no és aconsellable per dues raons. En primer lloc, el paper de diari és molt més prim que el paper d’embalatge i, en segon lloc, la tinta de diari pot deixar marques als seus articles, que s’eliminaran amb dificultat. Potser la millor part del paper d’embalatge és que és assequible i es pot trobar pràcticament a qualsevol lloc. I quan es tracta d’articles fràgils, assegureu-vos d’usar quantitats generoses per embolicar el producte i fins i tot crear boles de paper estretes per omplir l’espai restant a la caixa perquè els seus articles no es moguin mentre estan en trànsit.

 2. Bosses d’escombraries

Tots estem força familiaritzats amb les bosses d’escombraries i, a banda del seu ús general, també es poden utilitzar per envasar materials fràgils. Això es pot fer de dues maneres: una, col·locar l’article fràgil dins de la bossa d’escombraries, especialment si conté un líquid que es pot vessar. I dues, utilitzar boles de bosses d’escombraries per omplir l’espai a la caixa per assegurar-se que l’article no es mogui. I quan l’article final arriba a la destinació, aquestes bosses d’escombraries es poden reutilitzar novament, cosa que les converteix en una opció d’embalatge assequible i versàtil.

 3. Roba

Usar roba per embolicar els seus articles fràgils, especialment si no és per a fins comercials, és una altra idea genial però poc convencional. Si et mudes de casa, per exemple, no només podràs moure la roba, sinó també l’article fràgil que la roba ha embolicat. És una altra forma assequible d’estalviar en costos d’embalatge. Tot el que heu de fer és embolicar l’article fràgil en un parell de samarretes o altres articles de roba i després apilar adequadament en una caixa resistent per garantir un moviment limitat. Només assegureu-vos que en el cas que la seva l’article es pugui abocar, potser s’adhereixi al paper d’embalatge en el seu lloc per evitar danyar la seva roba.

 4. Plàstic de bombolles

Anteriorment, cobrim algunes de les formes més comunes i també inusuals d’empacar articles fràgils. Però, arribem a l’avi de tots els materials d’embalatge per a articles fràgils: el plàstic de bombolles. Ja sigui que tingui miralls, quadres o vaixella, podeu utilitzar plàstic de bombolles per envoltar cada article per separat. No obstant això, al costat negatiu, haurà de complementar el paquet embolicat amb bombolles amb altres materials per assegurar-se que no es moguin mentre estan en trànsit. Exemples d’aquests materials inclouen embalar amb cacauets o paper d’embalatge per omplir els buits dins les caixes. A més, el plàstic de bombolles sovint no és reutilitzable i pot ser més car. Per tant, considereu utilitzar-lo per als articles més fràgils que esteu enviant i utilitzar paper d’embalatge en el seu lloc.

  5. Paper triturat

El paper triturat també es coneix com a paper arrugat i, com el paper d’embalatge, és una altra alternativa d’embalatge ecològica. És extremadament lleuger i no farà que el vostre paquet sigui més pesat del necessari. El que també és bo d’aquest material d’embalatge és que pot fer-ho vostè mateix triturant diaris i revistes vells, cosa que el converteix en una opció assequible i reciclable. No obstant això, és millor fer-lo servir amb altres materials d’embalatge.

 6. Embalatge de cacauets

Tot i que poden causar una veritable frustració quan es tracta de les conseqüències de desempacar un paquet, els cacauets d’embalatge són el principal contendent per omplir cada racó i esquerda de la caixa, mantenint així els seus articles fràgils protegits. El que també és bo és que absorbeixen la humitat i la humitat de l’aire i això els fa ideals per a articles que estan fets de metall com l’electrònica. Alternativament, els articles que es ratllen fàcilment també es poden protegir amb aquest material.

 7. Embolcall elàstic de plàstic

Encara que s’usa més sovint per a articles més pesats i voluminosos, l’embolcall de plàstic també es pot fer servir per a articles fràgils de la mateixa manera que la roba. És ideal per mantenir intactes i lliures de moviment. No obstant això, és millor fer-lo servir amb altres materials d’embalatge, com els cacauets d’embalatge, per evitar que es trenquin els articles.

Sobre la base de l’anterior, és clar que no hi ha un únic material bo per a l’embalatge d’articles fràgils. El seu embalatge també dependrà de si esteu enviant un paquet a un client, a vostè mateix o a una altra persona. Tot i això, considerant tot això, si voleu una aparença professional en embalar articles fràgils i una experiència professional de desempaquetat, voldreu combinar paper d’embalatge, plàstic de bombolles i cacauets d’embalatge per donar una aparença més agradable. Finalment, voldrà assegurar-se de col·locar adhesius “Fràgil” a la caixa perquè els manipuladors d’enviaments sàpiguen com procedir amb el transport.

Com triem els materials d’embalatge adequats?

No hi ha materials d’embalatge adequats per a articles fràgils. Tot i això, hi ha consideracions comunes que ha de tenir en compte en procedir a empacar els seus articles fràgils. Entre elles figuren:

● La mida dels productes
● El pes dels productes
● La forma dels productes
● Quanta protecció necessiten per arribar a la destinació sense danys.

Reflexions finals

Fins i tot si l’enviament internacional de paquets no és el seu fort, sempre podeu comptar amb el nostre equip servicial i amigable a DRG Solutions per ajudar-lo amb qualsevol servei de missatgeria internacional des de Barcelona. Com a especialistes en enviaments amb àmplia experiència i abast global, us podem assessorar en qualsevol moment, des dels millors materials d’embalatge per als vostres articles fràgils fins a la millor opció per enviar el vostre paquet a l’estranger. No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per a qualsevol ajuda. Estem més que feliços d’ajudar-te!