Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Amb la reducció de les fronteres globals, la velocitat de lliurament més ràpida, la precisió i el seguiment disponibles com a opcions, enviar un paquet a l’estranger és cada vegada més fàcil que mai. Dit això, si voleu enviar un paquet a una destinació internacional i aquesta és una nova experiència per a vostè, val la pena assenyalar alguns consells importants per fer-ho.

No importa si esteu enviant a la vostra família un paquet o si sou propietari d’un negoci que depèn d’enviaments ocasionals. Els principis són els mateixos. És per això que aquest article us ofereix alguns consells útils quan voleu enviar un paquet internacional per ajudar-lo a aprofitar al màxim el seu enviament mentre manté els seus costos baixos. Fem una ullada al que ha de fer.

Consells per enviar paquets a l’estranger

Independentment de la vostra destinació, mida del paquet o contingut, heu de tenir en compte consideracions importants quan es tracta d’enviar paquets a nivell internacional. Aquí hi ha una llista completa de coses que haurien d’estar a la llista de tasques pendents abans de començar.

 1. Comprova si els seus articles es consideren prohibits o restringits

Cada país té regles diferents sobre quins articles permeten i què no permeten passar les seves fronteres. Per exemple, els ous Kinder Surprise estan prohibits en alguns països, mentre que altres prohibeixen perfums, vitamines, tabac i productes alcohòlics.

 2. Esbrineu quant li costarà

Els diferents proveïdors de serveis d’enviament de paquets tenen diferents maneres de calcular quant costarà el seu enviament. Alguns van per pes volumètric, altres van per volum, mentre que altres van només per pes independentment de la mida. Per estar segur, esbrineu quins mètodes de càlcul utilitza el seu operador i assegureu-vos d’obtenir cotitzacions de diferents proveïdors per comparar els millors preus. Heu de tenir en compte que les opcions més barates no sempre cobreixen totes les vostres necessitats. Aleshores, voleu buscar un terme mitjà quan es tracta de costos.

 3. Seleccioneu el vostre proveïdor de serveis

Quan hagueu adquirit cotitzacions, és hora d’escollir qui serà el vostre proveïdor de serveis. Heu de tenir en compte factors com la velocitat de lliurament, el cost total i el que inclou, si ofereixen seguiment i protecció de paquets, així com assegurança, etc. També val la pena preguntar si hi ha tarifes addicionals i ocultes de les que potser no ha estat conscient des del principi. És per això que és fonamental llegir la lletra petita i obtenir tanta claredat i informació per endavant com sigui possible.

 4. Empleneu els documents correctes

Com que els vehicles enviats internacionalment sovint passen per la duana, cal completar la paperassa abans d’enviar l’enviament a l’estranger. Aquesta documentació generalment implica una factura proforma, una descripció de les mercaderies, el valor del paquet en si i la destinació final.

 5. Prepareu-vos per embalar (correctament)

Sovint ens pregunten quin és el millor mètode d’enviament per a enviaments internacionals. La resposta a aquesta pregunta és que varia de persona a persona i de paquet a paquet. Si no teniu pressa, l’enviament per transport marítim és el camí que cal seguir. Mentrestant, el transport aeri i terrestre són rutes més ràpides de prendre. De qualsevol manera, una cosa que no ha de deixar fora de la llista de tasques pendents és embalar els seus paquets correctament. Els seus paquets sovint estaran en un viatge que involucra transport terrestre, marítim i aeri i estaran subjectes a sacsejades, cops i xocs. Per tant, l’embalatge és crucial per portar el paquet a la destinació correcta en una sola peça. Utilitzeu una caixa resistent i ompliu-la amb femelles d’embalatge, quan sigui necessari, i assegureu-vos que qualsevol article fràgil estigui segur i no es mogui mentre estigui en trànsit.

 6. Informar el destinatari de l’arribada pendent

Quan s’hagi ocupat de tots els passos esmentats anteriorment, també és important assegurar-se informar al destinatari que el paquet està en camí. Podeu proporcionar el servei de missatgeria triat amb el número de telèfon i l’adreça de correu electrònic del destinatari en cas que el problema sigui un contratemps o es requereixi informació addicional abans que el paquet s’alliberi de la duana.

Altres consells a tenir en compte en enviar paquets a l’estranger

Si bé aquests són els principals aspectes a considerar quan voleu fer enviaments internacionals, també val la pena considerar els següents consells poc coneguts per a un servei més eficient:

● Eviteu l’enviament durant els principals dies festius nacionals, ja que això retardarà el vostre enviament.

 ● Verifiqueu dues o tres vegades que la direcció del destinatari sigui correcta.

 ● Informeu-vos sobre els articles que no es poden protegir contra pèrdues o danys.

 ● Tingueu en compte que els paquets marcats com a “regals” amb un valor inferior a 45 EUR estan exempts d’aranzels duaners.

 ● Els paquets que estan assegurats es consideren més valuosos i poden ser retinguts en duanes i gravats.

 ● També és aconsellable eliminar les etiquetes de preu i l’embalatge dels articles que esteu enviant abans de fer-ho en cas que la duana els obri i assumeixi que són nous.

 ● Un cop més, verifiqueu si hi ha articles restringits i prohibits abans d’embalar i enviar qualsevol cosa.

 ● Sovint és més assequible enviar una caixa gran d’articles en lloc d’enviar diversos articles en paquets separats més petits.

En conclusió

Quan estigui preparat per enviar enviaments internacionals des d’Espanya, compti amb nosaltres a DRG Solutions per ajudar amb qualsevol servei internacional des de Barcelona. El nostre equip fiable i servicial podrà assessorar-lo sobre tots els aspectes relacionats amb les vostres necessitats d’enviament, des de l’embalatge fins als costos i la velocitat de lliurament. Estem al vostre servei i llestos per ser d’ajuda, així que no dubti en contactar-nos quan estigui llest per enviar a l’estranger.