Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Quan vostè està planejant enviar paquets a nivell nacional o internacional la forma de transport és important. Vostè haurà de considerar que ràpid els productes necessiten arribar a la seva destinació, la grandària i pes d’aquests productes, i els costos.

Quins són els tipus de transport de mercaderies? Més informació aquí…

Tipus de transport de mercaderies

Per via marítima

transporte maritimo de mercancias

El transport marítim és l’opció més popular que representa al voltant del 90% del comerç mundial. Els avantatges cobreixen poder transportar grans quantitats de matèries primeres necessàries per a la fabricació, així com articles de pes pesat. És un mètode extremadament rendible d’enviament, però no és adequat per a mercaderies sensibles al temps.

Aquesta opció més ecològica de totes les maneres de transport , on els costos són un factor decisiu. La cobertura global dels països amb accés a ports és òptima, i hi ha una àmplia gamma d’empreses de transport internacional disponibles per a triar.

Els vaixells de càrrega transporten milions de tones de càrrega que creuen els oceans per a arribar a destinacions i són la manera de transport preferit per a càrregues pesades i de gran volum, com a metalls i minerals. Existeixen diverses opcions de portadora disponibles, sent la manera més eficient l’enviament de línies.

Per via aèria

transporte aereo de mercancias

El noli aeri és ràpid i eficient i és ideal per als productes peribles que necessiten moure’s ràpidament. Es poden realitzar vols sense parada que cobreixen milers de milles. Aquest és també el mètode de transport que és menys probable que sofreixi de càrrega robada o danyada, ja que la seguretat de l’aeroport és tan estricta.

No obstant això, existeixen límits de pes i restriccions als productes perillosos, i els principals desavantatges són els alts costos i l’impacte en el medi ambient. L’enviament per aire produeix un ràpid trànsit amb menys maneig de càrrega i menors nivells de documentació requerits.

Les indústries automotriu i detallista utilitzen el noli aeri per a aconseguir un reproveïment d’inventari “just a temps”. Això permet que les línies de producció i els magatzems realitzin demanats segons demanda, la qual cosa brinda major flexibilitat i redueix els costos d’emmagatzematge d’informació.

Per carretera

transporte de mercancias por carretera

Per a les distàncies curtes fins als camions de càrrega de llarga distància pot ser una opció ideal. Aquest mètode s’utilitza sovint en països més petits i per a algunes rutes internacionals. Tingui en compte que les condicions climàtiques o de trànsit adverses poden ocasionar retards en els lliuraments.

Els avantatges del transport per carretera són moltes, incloses les opcions d’enviament de porta a porta, la qual cosa significa que els productes poden anar directament del productor al distribuïdor o al venedor, i les opcions de seguiment permeten realitzar un seguiment dels productes durant tot el viatge.

Per ferrocarril

transporte de mercancias ferrovario

L’ús de xarxes generalitzades de transport de càrrega per ferrocarril és extremadament eficient, i la majoria dels països tenen els seus propis sistemes ferroviaris. Els trens utilitzen menys combustible per milla i només necessiten un conductor per a transportar un tren amb 100 vagons, i són els mitjans més rendibles de transport de càrrega per a distàncies superiors a 500 milles.

Els avantatges de triar aquesta manera de transport inclouen que tots els contenidors es lliurin simultàniament en el mateix lloc, i com el tren emet molt menys diòxid de carboni que un avió, també és més respectuós amb el medi ambient. Altres beneficis inclouen la confiabilitat, ja que els trens generalment s’adhereixen a horaris ajustats i no es veuen afectats per accidents climàtics o de trànsit.

Multimodal

Les solucions de transport multimodal simplement signifiquen que s’utilitza més d’una manera de transport per a transportar mercaderies des de l’origen a la destinació. Aquesta combinació de ferrocarril, carretera i mar, per exemple, permet la gestió dels enviaments de principi a fi. I les empreses de transport de mercaderies sovint ofereixen descomptes i encara poden oferir temps de trànsit més ràpids.

Sea-Air és una altra opció popular que és menys costosa que el transport aeri solament, i més ràpida que per mar. En proporcionar aquesta solució alternativa, s’estalvia temps i costos en la indústria global i, a més, és respectuosa amb el medi ambient.

El transport multimodal ve amb una varietat de beneficis que inclouen:

  • La càrrega es pot traslladar a gairebé qualsevol part del món
  • Les opcions de lliurament són eficients i rendibles
  • Es redueix la distància que els béns viatgen entre el fabricant i el consumidor
  • Totes les maneres de transport es poden manejar amb un sol document

Freigt forwarder

En emprar un freight forwarder perquè s’ocupi de tots els aspectes del transport i el lliurament de les seves mercaderies, se li llevarà molta càrrega. El transportista prendrà el control de la recepció de l’enviament des de l’origen fins a la destinació final. Això pot implicar el següent:

  • Organització del transport des de la fàbrica o el magatzem fins al port per aeroport per a l’enviament
  • Negociació, reserva i càrrega de càrrega per al transport aeri o marítim
  • Preparació de documents pertinent per a l’exportació o importació
  • Configurar instal·lacions de segur i seguiment
  • Organització del transport i el lliurament final a la ubicació seleccionada

Hi ha molts avantatges en l’ús d’un transportista per a gestionar les maneres de transport, sent el principal que només ha de tractar amb una persona que negociarà l’enviament i el transport en el seu nom. Amb les seves connexions locals, obtindrà els millors proveïdors de serveis pel preu més rendible. I tindràs la tranquil·litat de saber si alguna cosa surt malament, se t’aconsellarà com presentar una reclamació d’assegurança.