Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

La definició de logística d’emmagatzematge és la gestió i operacions necessàries per a la recepció, emmagatzematge i moviment de productes. Totes les tasques realitzades per subministrar, emmagatzemar i accedir a aquests productes s’inclouen a la logística d’emmagatzematge.

En última instància, la logística consisteix en el flux de mercaderies dins i fora d’un magatzem, de manera que necessiteu emmagatzematge i logística per treballar de la mà.

Quin tipus de logística d’emmagatzematge necessita la vostra empresa? Seguiu llegint per obtenir més informació …

Emmagatzematge logístic

Tant l’emmagatzem com l’emmagatzematge compleixen funcions dins de la cadena de subministrament d’una empresa. Mentre que l’emmagatzem se centra en l’emmagatzematge segur de les mercaderies, la logística gestiona el flux d’entrada i sortida de les mercaderies.

L’emmagatzematge implica la provisió d’un edifici comercial on s’emmagatzemen mercaderies o matèries primeres preparades per a la producció o venda. Aquesta és efectivament la ubicació central per rebre, emmagatzemar i distribuir. I cobrirà la descàrrega, recepció, l’inventari de mercaderies entrants, emmagatzematge, recollida de comandes i manipulació de devolucions.

L’aspecte logístic té a veure amb el transport: el moviment de mercaderies o matèries primeres dins i fora del magatzem. Això inclou no només el transport, sinó el moviment intern de mercaderies, amb una organització i implementació detallades d’operacions complexes, ja que els recursos es gestionen al llarg de la cadena de subministrament.

Quan tingueu emmagatzematge i logística treballant junts l’emmagatzematge i lliurament segurs dels vostres productes, garantireu una satisfacció completa del client com a resultat final.

Propòsits d’emmagatzematge

Els avantatges de l’emmagatzematge són múltiples, tant a curt com a llarg termini. Amb un recompte d’inventari en temps real i precís, la comprovació de mercaderies abans d’enviar-la i la disponibilitat d’estoc, la logística del magatzem forma part integral del cicle d’emmagatzematge d’una empresa.

Els principals objectius de l’emmagatzematge són:

  • Proporcionar emmagatzematge essencial de mercaderies en un lloc central segur
  • Augmentar la facturació i disminuir la contracció amb una millor gestió de l’inventari
  • Oferir terminis de lliurament més curts per a una satisfacció dels clients cada vegada més gran
  • Reduir els costos mitjançant un procés d’emmagatzematge eficient

Categories d’emmagatzematge

Hi ha tota una gamma de magatzems diferents que podeu triar per satisfer les vostres necessitats empresarials, en funció de la vostra ubicació i requisits. Això inclou:

Emmagatzematge ambiental

Es refereix a l’emmagatzematge on les mercaderies no necessiten un control de temperatura, simplement una temperatura ambient confortable.

Emmagatzematge automatitzat

Utilitzant tecnologia avançada, aquest tipus d’emmagatzematge requereix molt poca interacció humana. Els avantatges d’utilitzar la robòtica inclouen un processament de comandes més ràpid, una gestió precisa de les comandes, un augment de l’emmagatzematge i la capacitat i una millor seguretat i salut en el lloc de treball. Els elements d’emmagatzematge estan integrats i controlats per un sistema informàtic.

Magatzem refrigerat

Les flors acabades de tallar són només un producte que es pot emmagatzemar de manera segura en un emmagatzematge fred, mantenint-les en condicions excel·lents. Els aliments frescos i altres productes peribles s’emmagatzemen en aquests magatzems per evitar danys causats per bacteris i plagues.

Centres de distribució

Si necessiteu centres de distribució d’emmagatzematge temporal, és un punt de la cadena de subministrament on la mercaderia s’envia gairebé instantàniament a l’arribada. Els productes peribles es lliuren sovint mitjançant aquesta forma d’emmagatzematge per evitar el deteriorament, ja que les mercaderies normalment es reben al matí i es distribueixen al final d’aquest mateix dia.

Emmagatzematge perillós

Els líquids inflamables, productes químics i altres materials perillosos es conservaran en unitats d’emmagatzematge especialment dissenyades i bloquejades per a una seguretat addicional. Els objectes a base de gas, com ara els tancs d’oxigen o les bombones de propà, s’emmagatzemen normalment en grans gàbies per evitar que siguin tombats.

Emmagatzematge privat

En general, aquests edificis de propietat privada seran utilitzats pels minoristes per emmagatzemar inventari addicional a granel, especialment durant les temporades de molta feina. Poden ser rendibles a llarg termini.

Emmagatzematge públic

Quan les necessitats empresarials són el lloguer a curt termini, un magatzem públic és una opció viable, especialment per a aquells amb pics estacionals on el negoci torna a nivells inferiors després d’un període de temps. No hi ha cap contracte que mantingui el negoci lligat.

Tipus de logística d’emmagatzematge

Els magatzems poden utilitzar carretons elevadors de pal contrapesats o retràctils, depenent de les altures que calgui arribar. Conduir a través de l’emmagatzematge és ideal per emmagatzemar grans quantitats de mercaderies pesades amb una petita varietat d’articles.

Les principals formes d’emmagatzematge de magatzem es poden classificar en:

  • Prestatge de palets: qualsevol mercaderia que es lliuri i emmagatzemi en caixes i requereixi un registre d’inventari és perfecta per emmagatzemar-la en palets de fusta, metall o plàstic.
  • Prestatgeries: ideal per a un accés fàcil i ràpid a les existències que no es poden recuperar mitjançant un muntacàrregues.
  • Prestatgeries mòbils: aprofiten els espais reduïts mitjançant prestatges equipats amb un sistema de tracció.
  • Estanteria de diversos nivells: aprofitant l’espai vertical amb diferents nivells als quals es pot accedir manualment fins al límit màxim.
  • Pis entresòl: els entresolats poden proporcionar dues o tres capes addicionals que es poden dissenyar i adaptar a mida per integrar-se amb la majoria de solucions d’emmagatzematge.

Quan necessiteu logística d’emmagatzematge

DRG Solutions us pot ajudar amb qualsevol enviament internacional des de Barcelona, ​​inclòs el magatzem o la logística d’emmagatzematge. Ja sigui que necessiteu emmagatzematge a curt termini per fer front a fluxos excessius o opcions a llarg termini per simplificar la distribució de mercaderies a l’àrea local. O bé voleu emmagatzemar productes preparats per a l’enviament internacional, obtindreu la millor oferta i les solucions d’emmagatzematge perfectes.