Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Què és un centre logístic? Aquesta és una zona definida designada per a tot el transport i distribució de mercaderies, tant per al trànsit nacional com internacional. Els operadors són inquilins o propietaris de magatzems i zones d’emmagatzematge, centres de distribució, oficines i altres instal·lacions construïdes específicament

Un centre logístic permetrà l’accés a totes les empreses implicades en aquestes activitats i està completament equipat per dur a terme totes les operacions rellevants, inclosos els serveis públics per als empleats. També el prestaran serveis de transport intermodal per a la manipulació de mercaderies – marítimes, aèries, per carretera i ferroviàries.

Cal complir totes les normes europees i les normes de rendiment de qualitat per proporcionar el marc per a solucions de transport sostenibles i comercials. Per aconseguir la cooperació comercial, és fonamental que el centre logístic es gestioni de forma professional i legal.

Seguiu llegint per obtenir més informació …

La importància dels centres logístics

La reputació dels centres logístics ha augmentat i s’ha desenvolupat en els darrers anys. Aquesta àrea on les empreses localitzen, mantenen i practiquen procediments logístics s’està convertint en una característica clau del sistema de transport.

El desenvolupador gestiona el centre logístic per mantenir i obtenir avantatges de sinergia. Inclou proveïdors de serveis logístics, així com empreses comercials i de fabricació intensives en logística. Hi poden intervenir diversos operadors regionals, com ara institucions educatives i comunitats empresarials. S’ha demostrat que això reforça la cooperació i la comercialització de tota la regió i atrau noves inversions.

Es fomenta la intermodalitat del transport amb forts vincles entre la línia de llarga distància i la recollida i distribució local, per exemple. S’utilitzaran diversos modes de transport per garantir que les mercaderies es transportin en el moment adequat a la destinació adequada per un cost competitiu.

Sovint es proporcionen serveis addicionals a més de les opcions de transport i emmagatzematge. Aquests poden incloure:

 • Embalatge de mercaderies
 • Preus
 • Màrqueting
 • Fixació de vendes

El paper dels centres logístics

Els professionals de la logística han de tenir certes habilitats per produir innovacions i transferir els seus coneixements d’un nivell a un altre i entre empreses. L’adaptabilitat i la tranquil·litat sota pressió donen lloc a habilitats de resolució de problemes eficaços i a una gestió competent del projecte. Aquesta recerca contínua de millora no només millora el desenvolupament empresarial, sinó que també garanteix la sostenibilitat i la satisfacció del client final.

Al costat de l’optimització de mercaderies i informació hi ha el centre d’infraestructures de transport. Entre cada nivell, diferents mercats operen amb cada mode de transport i l’empresa forma la seva pròpia xarxa, amb la transició a una altra xarxa dins del hub.

Tipus de centres logístics

Bàsicament, hi ha tres tipus de centres logístics:

Centres de transferència

El paper principal del centre de transferència és classificar i transbordar mercaderies. Les mercaderies rebudes s’ordenen i s’envien immediatament a la següent destinació, i això es pot fer amb dispositius i equips de petita escala. Es necessita informació d’enviament al mateix temps que es reben les mercaderies per garantir la rapidesa i la continuïtat.

Centres de distribució

L’objectiu del centre de distribució és emmagatzemar i gestionar l’inventari, ordenar les mercaderies per botiga i regió i lliurar les mercaderies als clients. El centre de distribució està equipat per fer front als treballs d’enviament, recollida de comandes i processos de distribució, inclosos els envasos i les inspeccions. Aquests processos garanteixen el lliurament dels productes en terminis específics.

Centres de distribució de processament

Això es refereix simplement a un centre de distribució amb un processament de distribució millorat que requereix equips i dispositius especialitzats. Aquí es podrien realitzar muntatges i instal·lacions de peces, processament de peix i carn fresca. Aquests centres tenen un entorn proper a la fàbrica amb instal·lacions a prova de pols i controlades per temperatura, i línies de producció i força de treball adequats

La indústria de les comandes per correu

L’augment de les vendes per Internet ha canviat molt la indústria logística. Els centres d’acompliment són centres logístics que realitzen la gestió, la selecció i el lliurament de mercaderies dins de la indústria de comandes per correu.

El treball que es completa aquí inclou:

 • Recepció de mercaderies i comandes
 • Embalatge
 • Enviament
 • Gestió d’inventari
 • Gestió de dades de clients
 • Gestió de devolucions i reclamacions
 • Processos de pagament

Centres logístics internacionals

Les previsions mundials indiquen que els centres logístics de tota la indústria, locals, regionals i internacionals configuraran decisivament les xarxes de subministrament. El paper dels centres logístics serà cada vegada més important dins del desenvolupament dels països d’Europa central i oriental.

Les rutes comercials tindran un impacte significatiu en el funcionament de les cadenes de subministrament mundials en escurçar el temps que es necessita per transportar mercaderies i ampliant les interconnexions d’infraestructures, finances i informàtica.

Un centre logístic internacional es comprometrà a desenvolupar una solució logística que s’adapti a les necessitats del vostre negoci. Un centre logístic internacional típic us proporcionarà:

 • Distribució
 • Transport general
 • Embalatge d’exportació
 • Enviament
 • Emmagatzematge
 • Desmantellament
 • Logística del projecte
 • Seguiment universal de paqueteria

Busqueu un centre logístic a Barcelona?

DRG Solutions us pot ajudar amb qualsevol enviament internacional des de Barcelona. Com a proveïdor de consultoria i logística de tercers, obtindreu assistència i assessorament per coordinar els serveis que necessiteu. I obtindreu els serveis més adequats per a vosaltres. Demaneu un pressupost gratuït per obtenir les millors opcions amb solucions de transport multimodal i emmagatzematge si cal.