Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona
Azcona 58, 28028 Madrid

Si vostè és una empresa que envia productes als seus clients internacionalment o si és un particular que vol fer un enviament internacional, hi ha diverses coses que necessita saber sobre els lliuraments internacionals. Especialment els enviaments internacionals d’Espanya, que poden ser assequibles i sense complicacions, depenent del soci que trieu per ajudar-vos amb els seus enviaments. És per això que hem preparat aquest article per ajudar-lo a mantenir-se al corrent dels requisits per a enviaments internacionals precisos i oportuns perquè tingui una cosa menys de què preocupar-se. Fem una ullada més de prop.

Què cal per enviar un paquet internacionalment?

Cal complir diversos requisits abans de poder enviar un paquet internacionalment. Això s’aplica tant als enviaments B2B com a C2C. Aquí n’hi ha set dels més importants.

Consulti la normativa per a la destinació: Alguns països tenen requisits peculiars en termes de tramesa. Per exemple, no podeu enviar plomes d’aus de cap tipus cap o des de França. Si tingués un barret amb plomes que volgués enviar a un amic o client a França això seria un no-no. La majoria dels productes com a productes electrònics, joies, mobles i altres articles petits tenen restriccions limitades. Però aneu en compte quan es tracta d’aliments, vins, medicaments i altres articles. És millor verificar les regulacions d’importació del país de destinació i els requisits d’enviament abans de pensar en l’enviament.

Seleccioneu un agent de duanes i determineu els termes: Si l’article que voleu enviar es troba a l’anomenada zona segura, heu de seleccionar el seu agent de duanes i determinar els termes del seu acord. Aquest agent hi és per assegurar-se que el seu enviament no s’endarreri. Al món dels negocis, els retards poden ser costosos en termes de perdre clients actuals o danyar les relacions amb els existents. Per tant, heu de triar un corredor que sigui fiable i eficient per assegurar-se que no s’enfronti a cap problema i, si ho fa, que aquests es resolguin de la manera més ràpida i eficient possible.

Recopilar informació important: A continuació, voleu recopilar informació important sobre el vostre enviament. Això inclou respondre preguntes com:

  • Quin és el propòsit del vostre enviament?
  • Està enviant un producte o document?
  • Quin és el valor del vostre producte?
  • Quin és el país d’origen o el país de fabricació del producte?
  • Coneixeu el vostre codi de mercaderia en el Sistema Harmonitzat?
  • Voleu estimar els aranzels i impostos?
  • Qui serà l’importador i/o consignatari?
  • Qui pagarà els càrrecs de transport, els aranzels i els impostos?

Un cop tingueu aquesta informació, podeu continuar amb el pas següent.

Reuneixi els documents requerits per a la duana: La factura comercial proporciona als funcionaris de duanes informació sobre l’enviament del producte. És un dels més importants, però n’hi pot haver d’altres, inclosa la factura proforma, catàlegs, llistes de presència i més.

Prepareu la vostra etiqueta d’enviament: Ara està llest per preparar la vostra etiqueta d’enviament. Això inclourà tots els detalls necessaris sobre vostè, el remitent, i el client, el destinatari. Aquesta etiqueta ha d’aparèixer a la part superior del vostre paquet o sobre i no ha de ser obstruïda per altres trossos de paper o materials. En altres paraules, ha de ser llegible i sense obstruccions. La informació a la vostra etiqueta d’enviament inclourà els noms, adreces i números de telèfon del remitent i del destinatari; la descripció, quantitat i valor de les mercaderies a l’enviament; i el pes del paquet.

Presentar els documents duaners: Un conjunt complet de documents de duana completats pot ajudar-lo a estalviar molt de temps. És per això que necessiteu tenir tota la informació sobre el vostre paquet a mà per assegurar-vos que podeu respondre preguntes com: quin és l’article que s’envia, a quina destinació, d’on està fet, quins són els usos previstos i quin és el país de fabricació. A partir de llavors, és hora d’enviar els vostres documents a la duana i podeu fer-ho manualment o amb un company.

Embaleu els articles i feu que els hi lliurin: Ara està llest per embalar els articles i enviar-los a la destinació correcta. No obstant això, tingueu en compte que necessita l’embalatge adequat per a diferents productes. Assegureu-vos que, si utilitzeu caixes, siguin prou espaioses com per acomodar plàstic de bombolles o altres materials per protegir el paquet de danys. Els articles més fràgils, com els vins, també poden requerir un envasament més curós. Sempre podeu optar per l’enviament internacional barat, però heu de recordar equilibrar el cost amb la possible pèrdua de valor en cas que el vostre paquet no arribi segons el previst o fins i tot malmès.

En conclusió

Busca empreses de missatgeria a Barcelona per ajudar-lo amb els enviaments internacionals? No busqueu més enllà de DRG-Solutions. Oferim un servei de missatgeria altament qualificat a Barcelona per donar-vos la tranquil·litat que necessiteu quan envieu articles de valor, ja sigui localment oa l’estranger. Té alguna pregunta? Simplement poseu-vos amb nosaltres i estarem més que feliços d’ajudar-lo!