Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Què és la logística de l’emmagatzematge? Aquest terme significa bàsicament la gestió i les operacions necessàries per a la recepció, l’emmagatzematge i el moviment de béns. A vegades denominat logística de magatzem, implica una planificació, organització i implementació complexes de molts processos per a garantir un flux fluid de productes i informació.

La gestió d’un magatzem i un sistema d’emmagatzematge és important per a qualsevol empresa, ja que la logística de l’emmagatzematge forma part de la cadena de subministrament. Aquest segment essencial del sistema de gestió logística no sols proporciona emmagatzematge per als béns acabats, sinó que també inclou l’embalatge i l’enviament de les comandes. L’emmagatzematge logístic controlat influeix en l’inventari que garanteix que les comandes es lliuren a temps.

El valor de l’emmagatzematge en un sistema de logística

Oferta i demanda coincidents

La gestió acurada d’una gran quantitat d’inventari serà econòmicament beneficiosa tant per al seu negoci com per als seus clients. Mantenir un inventari ben rastrejat evitarà demores en el processament de comandes i enviaments tardans. Els processos logístics abastaran la identificació, categorització i enviament de mercaderies a la seva ubicació d’emmagatzematge. Això, al seu torn, assegura que els productes excedents es puguin distribuir a altres ubicacions on sigui necessari per a satisfer les exigències dels seus clients. El manteniment d’un nivell d’existències consistent també facilitarà a la seva empresa la previsió de la producció, els beneficis i les pèrdues.

Centralització dels béns

Com tots els béns s’emmagatzemen en una ubicació central, la recepció, l’emmagatzematge i la distribució dels béns són molt més simples. Sovint es redueixen els costos de transport, i la connexió creuada -un procés de mudança de béns directament de la recepció del lliurament amb poc o cap inventari-és eficient i efectiva. Els productes poden emmagatzemar-se de manera segura en un lloc amb el coneixement que estan disponibles en el lloc correcte en el moment adequat. L’optimització de la capacitat d’espai amb sistemes d’emmagatzematge d’alta densitat també ajudarà a millorar l’administració de l’inventari.

Embalatge i processament

Els magatzems també poden proporcionar opcions per als serveis d’embalatge i enviament. Es poden posar a disposició materials d’embalatge com a bosses, caixes , i un moll de càrrega permetrà el moviment immediat de mercaderies. Quan aquest equip està a mà, la seva empresa té tots els requisits necessaris per a estalviar temps i diners. L’eficiència també millora, ja que no serà necessari contractar més treballadors.

Proporcionar un servei excepcional al client

Després de la col·locació d’una comanda de client, tindrà confiança en saber que es pot lliurar dins dels terminis establerts. La velocitat de lliurament és un factor molt important en l’elecció de productes per part del client. Un magatzem crea el lliurament a temps ja que tota una gamma de mercaderies pot emmagatzemar-se de manera segura en les condicions de temperatura i humitat requerides, evitant qualsevol mal o deterioració. Aquest augment de la vida útil és un benefici addicional per al consumidor.

Com els magatzems s’utilitzen per a emmagatzemar mercaderies durant un període de temps els preus poden romandre estables. Quan la demanda és alta, les taxes d’inflació i les condicions climàtiques es poden mantenir baixes, la qual cosa garanteix que els compradors puguin comprar en grans quantitats al preu més competitiu.

Obtenció d’assistència financera

Un magatzem de bons es pot utilitzar com a palanquejament per a sol·licitar qualsevol ajuda financera addicional. Aquest tipus de magatzem té llicència del govern per a acceptar productes importats per al seu emmagatzematge fins que es paguin els drets de duana. L’emmagatzematge de les mercaderies que s’exportaran des d’un dipòsit en garantia també ajuda a controlar els costos, ja que els drets de duana es paguen proporcionalment.

L’ajuda financera es concedirà sobre la base dels béns i productes garantits emmagatzemats en els locals. Tots aquests béns estan completament assegurats a través d’un sistema d’assegurança acreditada, i aquesta companyia pagaria qualsevol compensació si sorgís la necessitat -minimitzant el risc de negocis.

Beneficis logístics de magatzem

Les empreses d’emmagatzematge i logística van de la mà. Quan les operacions de magatzem s’executen sense problemes, el sistema experimenta menys problemes i errors, la qual cosa maximitza els ingressos. Un breu resum d’aquests beneficis inclou:

  • Inventari en temps real: saber quant estoc té i on està situat en el magatzem assegura la precisió
  • Una reducció en les devolucions: l’enviament dels articles seleccionats correctament per primera vegada s’assegurarà que hi hagi menys productes retornats.
  • Les existències es reaprovisionen automàticament: quan els nivells d’existències es redueixen, les rutines automatitzades dels magatzems es reemplacen i es recarreguen per a evitar situacions de falta d’existències.
  • Augmenta l’espai en el magatzem: menys espai físic per als treballadors alliberarà una gran part per a optimitzar la capacitat d’espai.
  • Serveis al client millorats: amb traçabilitat d’existències, menys errors de picking i processos optimitzats, es millorarà el rendiment del seu negoci.
  • Existències al comptat: els fabricants que produeixen productes estacionals trobaran útil una tècnica de magatzem afavorida pel sector agrícola, ja que s’utilitzen diversos magatzems pròxims als principals mercats per a reduir el temps de transport dels productes frescos.

Sistemes de gestió de magatzems

Els sistemes avançats de gestió de magatzems, també coneguts com WMS (warehouse management systems) , són una eina inavaluable per a ajudar-lo a satisfer les necessitats del seu magatzem. Conformen un sistema de control d’inventari, tota la logística de magatzem, la informació d’administració i el compliment de comandes. Molts oferiran eines mòbils per a permetre als gerents i empleats controlar el sistema per telèfon intel·ligent. Amb aquesta ajuda i suport addicionals, podrà millorar considerablement la seva logística existent i satisfer les demandes dels clients.