Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Espanya és la dècima sisena economia exportadora més gran del món. Les principals exportacions inclouen automòbils i accessoris per a automòbils – nou de cada deu automòbils fabricats a Espanya s’exporten a més de 130 països. Algunes de les principals companyies farmacèutiques continuen sent grans exportadors, i l’oli d’oliva és una de les principals exportacions agrícoles del país. Hi ha més de 500 empreses exportadores d’oli d’oliva i la major part de la producció prové de la regió andalusa.

L’exportació és el següent pas per a un negoci reeixit, ja que li permet aconseguir un mercat més extens, la qual cosa resulta en majors beneficis. La preparació és la clau ja que hi haurà necessitat d’investigar i analitzar a la seva clientela, investigar la competència i estudiar logística, regulacions i si el seu producte està realment dissenyat per al mercat d’exportació.

Veure com exportar des d’Espanya aquí…

Per què avançar cap a l’exportació

En iniciar un negoci d’exportació, ha d’inscriure’s com a contribuent en l’Agència Tributària Espanyola. S’apliquen regles i regulacions separades a productes específics, i necessitarà usar un número de referència únic de Registre i Identificació d’Operadors Econòmics (EORI) en totes les comunicacions amb Duanes i altres organismes governamentals involucrats en operacions d’exportació.

Una vegada completades les formalitats, podrà gaudir de molts beneficis de l’exportació, entre els quals s’inclouen:

 • No haver de dependre del mercat nacional -vendre fora d’Espanya pot fer que el seu negoci sigui més fort
 • Noves oportunitats de negoci: l’atractiu global pot impulsar les vendes i donar lloc a moltes més ofertes amb clients addicionals i mercats diferents
 • L’experiència de treballar amb proveïdors i clients estrangers, la qual cosa permet comprendre el multiculturalisme empresarial que dóna lloc a un avantatge competitiu
 • Creixement -de la grandària de les empreses, els beneficis i el reconeixement de la marca de l’empresa -ampliació del seu mercat i increment del seu volum de negocis
 • Les recompenses -justificant qualsevol despesa, inversió i risc a mesura que el seu pla d’exportació realment funcioni

Principals problemes de venda i distribució

Exportar desde espana

Una forma segura de millorar l’èxit de les exportacions de España és estudiar alguns temes vitals. Aquestes inclouen la decisió de vendre directament, comerciar per internet, assistirà fires o associar-se amb un local experimentat que conegui el mercat.

Podria considerar emprar a un distribuïdor capaç de vendre a nivell local o nacional, o a un agent de vendes disposat a vendre productes en el seu nom i presentar-li a potencials clients i clients nous. Tingui en compte que en elaborar els contractes amb agents o distribuïdors és fonamental definir les obligacions, incloses les opcions de lliurament i pagament.

Les exportacions espanyoles exigeixen que es presti especial atenció a les lleis, normes d’IVA, legislació i regulacions. Haurà d’esbrinar si algun producte necessita una llicència d’exportació, i és aconsellable obtenir assessorament de programes especialitzats de desenvolupament i comerç a l’estranger per a obtenir suport.

Transaccions de comerç exterior

Per a exportar a un país estranger, es necessiten els serveis d’un transitari per a negociar la logística de l’operació. Això inclou l’organització del transport de les mercaderies des del magatzem fins a la destinació final, l’aplicació de procediments duaners i la prestació d’assessorament útil en tot el territori.
Assegurar que les mercaderies arribin a la destinació segons el que es preveu és una altra responsabilitat del transitari. L’enviament serà seguit de prop perquè sàpiga exactament on està en qualsevol moment. I se l’informarà de qualsevol canvi que s’estigui produint.

La negociació entre el comprador i el venedor requereix l’elecció d’un mitjà de pagament. Això pot variar significativament, però el pagament inicial és sempre la millor opció. Entre les alternatives s’inclouen una carta de crèdit o una remesa documental del banc.

El cost, l’assegurança i el noli (CIF) és una despesa pagada pel venedor per a cobrir els costos d’una ordre de compra en trànsit. Una vegada que el noli es descarrega, el comprador es fa responsable de tots els altres costos.

El terme “cost i noli” (CFR) és un terme comercial internacional que exigeix al venedor el transport marítim de mercaderies a un port determinat i el subministrament al comprador dels documents necessaris per a obtenir els articles del portador. Vendre baix condicionis CIF i CFR és ideal per a exportar des d’Espanya.

Documents necessaris per a l’exportació des d’Espanya

internacional exportacion desde espana

Aquests són els documents necessaris per a exportar des d’Espanya:

 • Documents comercials: inclou la factura de venda i la llista d’embalatge juntament amb els certificats d’origen.
 • Els documents duaners – SAD – el Document Administratiu Únic -és el formulari que ha de presentar-se a les duanes per al seu despatx. És essencial que els béns s’identifiquin i classifiquin amb precisió amb les rúbriques aranzelàries adequades i que els imports que es declarin com a tals actuïn com a declaració fiscal.

Altres documents poden incloure documents de trànsit o un document d’acompanyament d’exportació, i una declaració que vinculi les mercaderies a un dipòsit duaner, per exemple. Comuniqui’s amb un agent de duanes per a obtenir assessorament sobre la documentació duanera necessària per al procés.

 • Documents específics que cobreixen certificats de salut o veterinària, llicències d’exportació o certificats de control de qualitat (SOIVRE).
 • Documents de transport es tracta bàsicament dels bitllets relacionats amb la manera de transport -aeri, terrestre o multimodal i són emesos per la companyia naviliera o
  aerolínia.