Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Navegar per l’espai de les importacions a un altre país pot ser un procés força desafiador. Si Espanya és la vostra destinació triada, heu de conèixer els requisits d’importació espanyols i la documentació necessària que heu de complir abans d’embarcar-vos en el viatge d’importació.

Aquest article analitza el que necessita saber per assegurar-se mantenir al costat correcte de la llei i tenir un procés sense problemes. Comencem.

Què cal per importar un producte a Espanya?

Si esteu buscant obtenir més informació sobre quins productes importar a Espanya, és crucial que feu una distinció entre productes per a ús personal o comercial. Fem una ullada a cada cas amb més detall a continuació.

Importacions per a ús personal

Quan es tracta de productes per a ús personal, especialment si planeja immigrar Espanya, ha de conèixer dues categories de productes i les regles que s’hi apliquen. Es tracta de mercaderies que estan exemptes d’impostos duaners i de les que no n’estan exemptes.

Els articles que estan exempts són aquells que estan destinats a ús personal. Aquests seran articles que són utilitzats per la seva família o a casa seva i no han de ser part dels articles que utilitza amb fins professionals.

Els objectes com ara eines portàtils que són necessaris perquè vostè pugui dur a terme el seu treball estan exempts perquè es consideren per a ús personal. El mateix passa amb les mascotes, bicicletes, motocicletes i automòbils d’ús privat, així com remolcs, caravanes i embarcacions d’esbarjo.

Els béns que no n’estan exempts inclouen l’alcohol i els productes del tabac, el transport comercial i les importacions per a ús professional.

També val la pena considerar que si voleu reclamar exempcions duaneres, haureu d’haver viscut fora de la zona de la UE durant almenys 12 mesos consecutius. A més, els articles que importis a Espanya no han de ser nous, sinó que tenen almenys sis mesos d’antiguitat. Això inclou vehicles personals.

Importacions per a ús comercial

Si vostè és un empresari que està interessat a importar béns a Espanya, entrarà a la categoria d’operar des d’altres països de la UE o països no pertanyents a la UE.

Per a aquells que entren a la primera categoria, no experimentarà gaires inconvenients perquè les regulacions que ha de complir són aplicables de la mateixa manera com si estigués obtenint productes de qualsevol província d’Espanya.

Mentrestant, si és un país que no pertany a la UE, necessitarà certa documentació per importar mercaderies a Espanya. Aquests inclouen:

 • Certificat d’origen: mostra les autoritats on es va produir l’article o les mercaderies.
 • Factura comercial: especifica els detalls de la transacció comercial. En general, és emès per la part que distribueix el producte a l’importador.
 • Llista d’embalatge: aquesta és una llista que especifica coses que s’inclouen a l’enviament, com ara:
  • El tipus de mercaderia
  • La seva quantitat
  • Pes i volum
  • Data de càrrega
  • Detalls del remitent i del destinatari

● Coneixement d’embarcament: document expedit pel transportista aeri o marítim que acredita que les mercaderies han estat rebudes a bord.
● Número EORI: un document emès per la duana per identificar l’importador.
● Segell de la Comunitat Europea: permís que garanteix la seva capacitat d’entrar al territori de la UE.

També val la pena esmentar el fet que la UE utilitza un Sistema de Control d’Importacions (STI) i, des de l’1 de gener del 2011, exigeix ​​als operadors que presentin una Declaració Sumària d’Entrada (ENS) a les autoritats duaneres de qualsevol país de la UE abans que les mercaderies s’hi introdueixin. Com a part del programa de seguretat i protecció duanera prèvia a l’arribada de la UE, IC S2 es va introduir el 15 de març del 2021.

Quins documents es necessiten per fer una importació?

A més, a banda de la documentació d’importació esmentada anteriorment per a les mercaderies que entren a Espanya, necessitarà una declaració escrita que s’anomena Document Administratiu Únic (DUA). El DUA, un formulari comú de declaració d’importació per a tots els països de la UE, inclou tant els drets de duana com l’IVA i és vàlid a tots els Estats membres de la UE. El DUA es pot presentar mitjançant un sistema informatitzat vinculat a les autoritats duaneres espanyoles o presentant-lo físicament a l’oficina de les autoritats duaneres correctes.

Com a part del document SAD, haureu d’incloure la informació següent:

– Identificar cada part en la transacció (importador, exportador, representant, etc.)
– La naturalesa de l’enviament (per a circulació, consum, importació temporal, trànsit, etc.)
– Informació sobre les mercaderies importades
– Els mitjans de transport
– Informació sobre el país d’origen, exportació i destí final
– Informació comercial i financera

La llista de documents associats amb el DUA inclou:

– Llicències d’importació
– Certificats d’inspecció
– Certificat d’origen
– Document de transport
– Factura comercial
– Documents d’assegurança
– Certificats d’origen, sanitat i propietat (quan sigui necessari)

Voleu importar enviaments internacionals a Espanya?

Tot i que el procés d’importació de productes a Espanya pot semblar una tasca difícil, recordeu que DRG Solutions pot ajudar amb qualsevol servei de missatgeria internacional des de Barcelona. Som una de les empreses de missatgeria internacional més completes i professionals que us poden ajudar amb cada part del vostre viatge des del vostre país d’origen fins a la vostra destinació final amb facilitat i professionalisme i de la A a la Z. No dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per a qualsevol necessitat d’enviament, missatgeria o importació que pugueu tenir. Estem aquí i llestos per ajudar!