Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Si sou propietaris d’un negoci les operacions del qual s’estan expandint a nous territoris, mercats i ubicacions, heu d’optimitzar la vostra logística per garantir la màxima eficiència. Una part d’això implica assegurar-se que els productes per a l’enviament estiguin preparats adequadament per al transport. Aquí és on entren en joc l’embalatge i els envasos. Però, coneixes la diferència entre aquests factors? En aquest article del bloc, explorem què significa cada concepte, quina funció exerceixen i per què són importants. Fem una ullada més de prop.

Les funcions de l’embalatge i els envasos

Encara que és possible que no ho hagi pensat gaire, hi han diferències importants entre l’embalatge i els envasos. Encara que aquests conceptes sovint es fan servir per al mateix, hi ha diferències importants entre ells. Per exemple, l’envàs és el material que envolta el producte o l’article primari que es ven al consumidor final.

Mentrestant, l’embalatge és la coberta protectora o el material de suport per a aquests articles empaquetats que s’utilitza per a un maneig segur durant el transport en grans quantitats. Per tant, encara que sonen semblants, les funcions d’embalatge tenen un propòsit crucial de protegir els articles contra danys, deteriorament i manipulació o robatori durant la transportació, així com la marca.

Mentrestant, les funcions d’envàs serveixen al propòsit de la marca, protegint l’article quan un consumidor el compra, oferint informació detallada que conté codis de barres i marques d’enviament, així com etiquetes i instruccions de maneig. Aquest no sol ser el cas amb l’embalatge.

Quins són els principals aspectes de l’envasament i l’embalatge?

Quan un client compra un producte, es considera que està al seu envàs primari o a la coberta exterior. Tot i això, quan es tracta de transport, el producte (que generalment es transporta en grans quantitats) ha de ser resistent als impactes, la compressió i l’estrès. Això és perquè el producte pot estar subjecte a temperatures fluctuants, impactes, vibracions i compressions durant el transport i la manipulació.

Quina és la diferència entre envàs i embalatge?

Després d’haver cobert els diferents propòsits i funcions de l’envasament i embalatge, ara veurem les diferències entre tots dos explorant les característiques dels envasos i embalatges.

Com a punt de partida, ens fixem en la definició de logística de contenidors, l’objectiu final del qual és preservar el producte sota certes condicions. Aquesta és la part de la presentació del producte per al consumidor final i, com a tal, acostumen a tenir un disseny atractiu. Els materials més utilitzats per a envasos i/o embalatges són vidre, plàstic o cartró.

Pel que fa a l’embalatge, l’objectiu és protegir el producte de danys durant la manipulació, el transport o l’emmagatzematge. També es fa servir per identificar mercaderies específiques. En alguns casos, es pot embolicar d’una manera particular per millorar-ne l’atractiu. I finalment, els materials que s’utilitzen amb més freqüència per a l’embalatge són la fusta, el paper, el plàstic o el cartró.

Tipus d’envasos i embalatges

Un cop cobertes les principals diferències entre envasos i embalatges, ara fem una ullada a quins són els tipus d’envasos i embalatges. En resum, hi ha tres tipus d’embalatge per on pot passar un producte, depenent de la funció en qüestió. El primer és l’envàs primari, que es manté en contacte directe amb el producte. Proporciona protecció immediata i pot tindre un alt impacte comercial.

El segon és l’envàs secundari. Aquest és el tipus d’embalatge que protegeix l’embalatge primari i generalment es rebutja quan el producte s’utilitzarà. També té un valor de marca important i, de vegades, es pot utilitzar per agrupar més d’un producte.

Finalment, hi ha l’embalatge terciari que també es coneix com a embalatge de transport. Per això, el seu objectiu principal és protegir el producte durant la manipulació i el transport. Contindrà tant l’embalatge primari com el secundari dins seu i s’utilitza per garantir que els productes destinats a l’exportació arribin en bon estat.

Exemples dels tipus de materials d’embalatge inclouen: cartró/tauler, caixes de fusta, caixes de fusta, tambors d’acer, fardells, càrrega paletitzada (palets) i contenidors de càrrega.

Per descomptat, també hi ha diferents tipus d’envasos. Per exemple, hi ha materials d’embalatge d’un sol ús que s’utilitzen per a un propòsit únic i després es descarten. Altres tipus d’embalatge inclouen materials d’embalatge reciclables, materials d’embalatge reutilitzables i d’altres.

Quins factors determinen l’elecció de l’embalatge?

Finalment explorem els factors que determinen l’elecció final de l’embalatge. En molts casos, aquests inclouran:

  • Les característiques del producte (per exemple, sòlid, líquid o gasós)
  • Pes
  • Volum
  • Fragilitat
  • Nivell de perill
  • Valor
  • Estabilitat
  • Perible
  • Impacte ambiental, i
  • Punts de venda

Observacions finals

Per a aquells que recentment estan llançant els seus negocis, val la pena saber que hi ha diferències entre l’embalatge i els envasos.

Si està buscant solucions per ajudar el seu negoci a prosperar en termes d’embalatge, transport, a DRG Solutions estem aquí per ajudar-lo. Podem ajudar-lo amb totes les necessitats d’embalatge i garantir que els seus articles es transportin de manera segura a pràcticament qualsevol lloc del món. També el podem ajudar amb qualsevol servei de missatgeria internacional des de Barcelona per ajudar a agilitzar les seves operacions.

Simplement poseu-vos en contacte amb nosaltres!