Montnegre 18-24, 08029 Barcelona
Sugranyes 4, local 1, 08029 Barcelona

Espanya és la 17a economia exportadora del món, amb exportacions d’Espanya per un total de 214.000 milions de lliures a l’any. En els últims cinc anys, les vendes anuals d’exportació han continuat augmentant, creixent a una taxa del 1,72%. Els productes que Espanya exporta són altament valorats en el mercat per la qualitat i el país té molt a oferir, exportant una gamma de productes bàsics i serveis.

Les importacions espanyoles representen el 1,9% del total de les importacions mundials, adquirides d’altres països europeus, socis comercials asiàtics i proveïdors a Àfrica. Amèrica del Nord, Austràlia i Nova Zelanda van contribuir a la demanda anual de productes.

Quines són les principals exportacions i importacions d’Espanya? Continua llegint…

La llista de les deu millors exportacions:

 1. Vehicles i accessoris
 2. Màquines, inclosos ordinadors
 3. Petroli refinat
 4. Camions de lliurament
 5. Productes farmacèutics
 6. Plàstica
 7. Cítrics
 8. Oli d’oliva
 9. Carn
 10. Calçat de cuir

Exportacions d’Espanya amb més detall

Principales Exportaciones E Importaciones De España

França és el major receptor de les exportacions d’Espanya, perquè absorbeix el 15 per cent, aproximadament, del total dels béns exportats del país. També fa molt enviament a Alemanya i Itàlia, així com als Estats Units.

La principal exportació d’Espanya són els automòbils, que només passen a ser els segons després d’Alemanya en les classificacions mundials. Les seves peces i accessoris d’automoció són els 6è més usats en el món. Els turismes espanyols venuts als Estats Units ascendeixen a més de 36 milions.

Els cotxes es produeixen en diferents ciutats que cobreixen Barcelona, Martorell, Figueruelas i Vigo. Nou de cada deu automòbils fabricats aquí s’exporten a més de 130 països. A partir d’aquestes plantes es produeixen diversos models d’automòbils, entre ells Mercedes-Benz, Nissan i Ford.

El petroli refinat va començar a exportar-se en la dècada de 1980 amb més de 10 milions de tones enviades anualment. La capacitat de les refineries de petroli a Espanya pot contenir 1.000 barrils diaris, i alguns dels productes refinats de gasolina també inclouen lubrificants, querosè i olis de combustible i gas.

Les companyies farmacèutiques a Espanya sempre han estat en el cim de la llista d’exportadors. En 2018, Espanya va enviar medicines i medicines a nivell mundial per un valor de 7 milions de lliures, amb un augment dels ingressos en els anys següents. GSK és una empresa farmacèutica amb el 3,8% de la quota de mercat, i altres empreses com Bayer i Johnson i Johnson són participants competitius en el mercat.

Dos productes bàsics en els quals Espanya destaca en l’exportació són el cítric i l’oli d’oliva. El mercat anual de cítrics està dominat pel país amb una participació del 27%. A la Xina li segueix una quota de mercat del 9,9%.

Espanya també és responsable de la producció del 49% de l’oli d’oliva del món -seguit per Itàlia que produeix el 23%. La demanda d’oli d’oliva espanyol continua creixent i la major part de la producció procedeix de la regió andalusa. Aquí hi ha més de 500 empreses exportadores d’oli d’oliva, que representen la meitat de les terres en producció a la Unió Europea.

La carn és l’exportació de més ràpid creixement, amb un augment del 24% des de 2018. El sector carni espanyol va exportar efectivament 2,27 milions de tones de carn i productes elaborats a mercats de tot el món, xifra que continua creixent. Aquestes xifres sobre sortints poden relacionar-se amb l’excepcional acompliment del sector del porc, en el qual Espanya s’ha convertit en un dels quatre majors exportadors mundials.

Els procediments d’exportació inclouen una declaració presentada quan s’exporten les mercaderies, les formalitats canviàries i l’emplenament dels requisits legals d’autorització.

La llista de les deu principals importacions

Aquestes deu importacions principals van representar gairebé el 64% del valor total de les compres de productes d’altres països. Les principals importacions procedents d’Espanya es poden veure a continuació:

 1. Combustibles minerals, inclòs el petroli
 2. Acer
 3. Roba i tèxtils
 4. Peces del vehicle
 5. Soia
 6. Tabac
 7. Blat
 8. Oli de palma
 9. Medicaments envasats
 10. Aparells mèdics

Importacions a Espanya amb més detalls

Les importacions a Espanya de petroli cru han vingut augmentant des del decenni de 1980, amb màxims sense precedents de 1.364 barrils diaris a la fi d’any. Dins d’Europa, Espanya és el sisè major consumidor d’energia, però com el país no té recursos petroliers, ha de ser importat de països com Aràbia Saudita, Mèxic i Nigèria. Per a mantenir les necessitats de consum d’energia, Espanya ha de comprar al voltant de 18 milions de lliures per a obtenir el 46% del combustible líquid necessari.

Espanya porta segles transportant acer i continua sent el catorzè importador d’acer més gran del món. Moltes indústries dins del país depenen de l’acer, com la fabricació d’automòbils i el comerç d’armes, la qual cosa resulta en la importació d’una quantitat enorme per a satisfer les demandes.

Les importacions de roba i tèxtils continuen creixent -Espanya és ara el sisè major importador de tèxtils del món amb articles enviats des de la Xina, Portugal, Turquia i Bangladesh, per exemple. Aquests mercats són perfectes per a la importació, ja que compten amb zones comercials extremadament versàtils. A mesura que els dissenyadors busquen augmentar la seva producció i créixer la seva indústria, Espanya pot satisfer les seves demandes d’importació.

Els procediments d’importació inclouen la presentació a l’Oficina de Duanes de factures de venda o proforma, la declaració del manifest i una declaració de common law amb els documents adjunts.